Hepatofit Forte se adresează persoanelor care au un nivel crescut al transaminazelor.
Se recomandă în următoarele afecțiuni:
Eficiența a fost confirmată de un studiu clinic efectuat în Institutul clinic Fundeni.
Învelişul capsulei este pe bază de gelatină animală.
Pentru hepatoprotecţie: 1 capsulă de 3 ori pe zi, înainte de masă.
Pentru hepatoregenerare: 1 capsulă de 3 ori pe zi, înainte de masă, timp de minim 3 luni;
Cure de întreţinere: 1 capsulă de 3 ori pe zi, înainte de masă, a la long.
ATENŢIONĂRI:
Nu se recomandă în obstrucţii ale căilor biliare, copiilor sub 6 ani şi în caz de hipersensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.
SARCINĂ ŞI ALĂPTARE:
Nu se recomandă femeilor însărcinate datorită unor posibile efecte de stimulare a contracţiilor uterine. Substanţele active trec în laptele matern şi pot modifica gustul acestuia.
SECUNDARE ŞI INTERACŢIUNI:
Acest produs se poate utiliza concomitent cu medicamentele. La dozele recomandate nu au fost semnalate efecte secundare.
ASOCIERI RECOMANDATE:
Pentru protecţie hepatică produsul se poate asocia cu ceai Hepatocol D43/D44 sau ceai Protector hepatic D151.
SFATURI PRACTICE DE DIETĂ ŞI STIL DE VIAŢĂ:
Evitaţi alimentele cu conservanţi, coloranţi, îndulcitorii artificiali (zaharina, ciclamatul, acesulfamul). Nu consumaţi prăjeli, afumături, alimente vechi sau conservate, carne grasă, mezeluri, măruntaie, peşte gras, icre, untură de orice tip, brânzeturi fermentate sau grase, produse zaharoase (prăjituri, produse de patiserie, ciocolată, îngheţată), zahăr alb, condimente iuţi, sosuri picante, unele legume (castraveţi, gulii), murături, unele oleaginoase (alune, migdale, nuci, unt de arahide). Evitaţi abuzul de medicamente, consumul de alcool, cafea, sucuri carbogazoase artificiale, alimentaţia în exces. Consumaţi alimente care au efect detoxifiant asupra ficatului şi sunt bogate în antioxidanţi: cereale integrale, mămăligă, griş, fructe,
legume, uleiuri vegetale presate la rece, miere de albine, magiun, anghinare, pătrunjel, mărar, leuştean, dafin, cimbru, chimen, ţelină, ceaiuri din plante medicinale cu acţiune hepatoprotectoare (ceai Hepatocol). În cantităţi mai reduse puteţi consuma lactate slabe, 1-2 ouă pe săptămână (fierte), peşte, carne slabă.
Este bine să aveţi mai multe mese (5-6) pe zi, reduse cantitativ, iar alimentele să fie mestecate îndelungat.